woensdag 6 januari 2010

Tips voor wie en metaaldetector gaat kopen

Vandaag de dag zijn er veel verschillende modellen metaaldetectoren te koop
koop. Aangezien alle metaaldetectoren er min of meer hetzelfde uitzien, doen ze allemaal ongeveer hetzelfde juist? Verkeerd!

Elk model metaaldetector is geproduceerd met een gespecialiseerde gebruik in het achterhoofd. Maar hoe wordt je geacht te kiezen van de juiste detector? Hoe weet je welke metaaldetector te kopen? Het scala van opties is vooral raadselachtig als je er niets van af kent.

Om verspilling van je zuurverdiende geld te voorkomen bij de aankoop van een metaaldetector die niet werkt zoals je verwacht stel je jezelf de volgende 3 vragen voor je er een gaat kopen.

Welke vondsten wil je doen met je metaaldetector?


Elke metaaldetector werkt beter op specifieke taken dan op anderen. Hoewel je bijvoorbeeld misschien gebruik maakt van een metaaldetector voor goud om te zoeken naar munten, zul je veel meer munten vinden met behulp van een detector die speciaal vervaardigd is voor dat gebruik. De eerste stap is om jezelf af te vragen wat je voornaamste doel is.

* Is je geplande doel het opsporen van munten en sieraden? Koop dan een model metaaldetector met audio-discriminatie.

* Wil je op jacht gaan naar historische artefacten of oorlogsrelikwieën? Dan moet je een metaaldetector kopen met uitstekende dieptegang en grotere zoekspoelen.

* Heb je het verlangen om goudklompjes te vinden? Dan moet je een metaaldetector kopen die daarvoor gemaakt is.

Op wat voor ondergrond gebruik je de metaaldetector?


Individuele metaaldetectoren reageren verschillend volgens het type van de grond. Wil je zoeken in moeilijke omgevingen zoals zoutwaterstranden of sterk gemineraliseerde grond? In dergelijke omstandigheden gaan sommige metaaldetectoren ongecontroleerd afgaan en piepen zonder dat er een vondst is. Zorg er dus voor dat je een metaaldetector koopt die speciaal voor dat soort grond ontworpen is.

Ga je scheepswrakken opsporen? Veel metaaldetectoren hebben waterdichte spoelen (de schijf die boven de grond zweeft), maar hun behuizingen en elektronica zijn niet waterdicht, tenzij specifiek vermeld. Als je onderzeese schatten wilt opsporen koop je daarvoor een speciaal ontworpen metaaldetector.

Wat is je budget voor de metaaldetector?


Nadat je hebt besloten wat je belangrijkste gebruik en locaties zijn, maak je een shortlist op van metaaldetectoren die je kunt kopen en die aan al je eisen voldoen. Daarna ga je door de lijst om de detector te vinden die binnen je budget past. Nogmaals, dit moet de laatste stap zijn, want totdat je je doelen kent is het onmogelijk om de beste metaaldetector te selecteren.

Met deze tips vermijd je dat je je geld verspilt door een verkeerde metaaldetector te kopen. Bij het selecteren van de beste metaaldetector denk je gewoon aan je doel, de omgeving waarin je wilt detecteren en de prijs van de metaaldetector.

metaaldetector kopen