zaterdag 4 juli 2009

Soorten metaaldetectors



Wie metaaldetector zegt, krijgt meestal totaal verschillende reacties van verschillende mensen. Sommige mensen denken bijvoorbeeld aan het uitkammen van een strand of een veld, op zoek naar munten of een begraven schat. Andere mensen denken aan luchthavenbeveiliging, of de draagbare metaaldetectors die gebruikt worden op een concert of een sportevenement.

Dit zijn inderdaad allemaal voorbeelden van metaaldtectors. De metaal-detector-technologie is een groot deel van ons leven, met een scala van toepassingen in de vrije tijd, archeologie of om te werken aan de veiligheid. Metaaldetectors in luchthavens, kantoorgebouwen, scholen, overheidsinstanties en gevangenissen helpen ervoor te zorgen dat niemand een wapen binnensmokkelt. Vrijetijdsmetaaldetectoren bieden miljoenen mensen over de hele wereld de gelegenheid om verborgen schatten zoals bv. munten en andere vondsten uit de grond te halen.

De focus van deze blog zal vooral liggen op de metaaldetectors die schattenjagers in hun vrije tijd en archeologen tijdens het werk gebruiken. In mijn volgende post leg ik uit hoe en metaaldetector werkt. Die informatie is natuurlijk ook van toepassing op metaaldetectors die gebruikt worden voor veiligheid in luchthavens, op de draagbare metaaldetectors en zelfs op de metaaldetectors die onder water gebruikt worden.

Er zijn verschillende toepassingen en technologieën, maar zoals je zult zien werken alls metaaldetectors volgens hetzelfe principe.