dinsdag 5 april 2011

Minelab GPX 5000. Gevoeligste en diepste detector ooit.

Aangeboden: Minelab GPX 5000. Gevoeligste en diepste detector ooit. Prijs: € 4.995,00

Speciaal ontwikkeld voor het vinden van metalen op zwaar geminiraliseerde grond. In de praktijk betekend dit; goud zoeken op rotsachtige grond.

Geen enkele andere detector is in staat om in zwaar geminiraliseerde grond / rotsen zo te presteren als de Minelab GPX 5000.

Wil je het neusje van de zalm op het gebied met metaaldetectie? Beter dan de GPX 5000 is er niet.

Op dit moment wordt de GPX 5000 uitgebreid getest in de goudvelden van Europa.

Wanneer de GPX 5000 het niet vind, vindt geen enkele detector het.

Meer diepgang, vooral op goud (2 x zo diep als andere detectors) en super gevoelig voor de kleinste nuggets.
Al met al de beste detector die men zich kan wensen.

De GPX 5000 is intussen getest in Zuid Duitsland, Oostenrijk en Nederland.
Op zwaar geminiraliseerde grond is deze detector muisstil. Onvoorstelbaar. Waar andere detector sputteren en valse signalen melden geeft deze detector geen kik. Hetzelfde geld voor zwaar geminiraliseerde riviertjes in Oostenrijk.

Wat op valt is het gebruikersgemak gecombineerd met de vele mogelijkheden. Voor een ervaren zoeker zal deze detector, wat betreft de bediening, geen enkel probleem opleveren.
Het gewicht is minimaal doordat je een harnas draagt waaraan de detector hangt. Totaal geen belasting van je armen of polsen.

Ik heb de GPX gebruikt op een akker waar ik eerst met een Tesoro over ben gelopen. Met de Tesoro vondt ik enkele muntjes, een gespje en wat rommel. Alles in de eerste 10-15 centimeter.
Toen ik met de GPX 5000 over dezelfde akker liep, over dezelfde sporen, vond ik zeker nog twee maal zoveel objecten. Gespjes, vingerhoedje, kogeltjes, muntjes, enz. Alleen dit keer alles tussen de 15 en 40 cm diepte.

Met de Tesoro kreeg ik om de 10 meter een signaal, met de GPX 5000 om de 3 meter.
De diepgang is onvoorstelbaar. De gevoeligheid eveneens. Tot de kleinste stukjes metaal worden gevonden.

Het enige nadeel van de GPX5000 is zijn gevoeligheid en diepgang. Je graaft diepere gaten en bent soms langer op zoek naar het voorwerp.
Kun je met een 'gewone' detectors soms volstaan met het weg trappen van wat rulle grond om je vondst te vinden, met de GPX 5000 moet je meestal een redelijk gat graven. Aan het einde van de dag weet je dat je aan het zoeken bent geweest.

Conclussie: goud zoeken in Europa is een optie, mits er goud ligt.
Metaal zoeken in Nederland; je kunt iedere akker opnieuw bezoeken. De GPX is eenvoudig in gebruikt en heeft een enorme diepgang.
Zeer aan te bevelen op veel bezochte akkers.

Op voorraad bij de Detectorgigant
meer info