vrijdag 27 augustus 2010

Minelab GPX 4500

Aangeboden: Minelab GPX 4500 Prijs: € 3.695,00

Minelab GPX 4500
voor wie extreem wil!



Tot voor kort werden deze Superdetectors in het Nederlandse taalgebied amper verkocht. Het worden toch nuggetzoekers?
Met deze detector lopen inderdaad de professionele goudzoekers in landen als Australie, Californie, Alaska en op Borneo en landen als Ghana en Soedan waar nog echte en grote nuggets gevonden worden.
Langzamerhand wint het inzicht, dat er op Europese bodem ook extreme resultaten zijn te bereiken op zoekplekken waar een groter dieptebereik essentieel is.

De importeur van Minelab voor de BeNeLux Gert Gesink en Luc Meijers uit Belgie hebben de GPX 4000 (voorloper van de GPX-4500) op een zoekdag van de DDA op zijn dieptevermogen getest. In de zware rivierklei van de IJssel moesten we een gat graven van 45 cm diepte. Zover reikte deze krachtpatser voor een Romeinse Sestertius. Een verschil van 10 cm met de beste gewone detectors. Proefnemingen met kleine gouden muntjes toonden aan, dat de GPX 4000 bijna dubbel zo diep ging op een Tremissis dan de gevoeligste gewone detectors als de Tesoro Lobo of de Minelab Explorer!

Aan de GPX- serie wordt door ingenieurs van Minelab voortdurend gewerkt. Dat is de reden, dat Minelab om de twee jaar met een nieuwe versie komt. De GPX serie komt voort uit de zeer succesvolle SD serie, ook voor goudzoekers. Achtereenvolgens hebben we de GP Extreme, de GP 3000, de GP 3500 en de GPX 4000 gehad. De laatste was de eerste digitale versie.

Langzamerhand blijkt, dat deze detectors niet alleen voor de GOUDZOEKSPECIALISTEN gemaakt zijn, maar voor alle zoekers die op zoek zijn naar de ultieme detector en het ultieme dieptebereik

De GPX-4000 is een soort van PI detector met discriminatie van ijzer. (was tot voor kort onmogelijk) Dat het ijzer is moet vooral gehoord worden. Dus training is vereist en het is onontkoombaar om zo nu en dan iets van ijzer op te graven. Naarmate men deze detector beter leert kennen hoeft u minder ijzer op te graven.
Luc: "Het gewicht van de detector is behoorlijk, maar de bijgeleverde Bungy maakt het zwaaien tot een moeiteloos gebeuren".

Voor wie is deze detector geschikt? Vooral voor diegene die op terreinen waar niet al te veel ijzer ligt vooral meer diepte wil, omdat de kans groot is, dat de 'goodies' nog net iets dieper liggen. Bijvoorbeeld op terreinen waar ooit een schatvondst is gedaan en waar nooit (meer) op geploegd wordt.

De standaard schijf is op het vaste land van Europa en in Groot Brittannie het meest gebruikt. Monoloop schijven zijn niet in staat ijzer uit te schakelen en zijn daarom meestal minder geschikt, hoewel ze wel iets dieper gaan dan de DD schijven.

Nieuw op de GPX-4500:



  • Nieuwe SETA technology:(smart electronic Timing Alignment).
  • Nieuw: Verbeterde Discriminatie mogelijkheden.
  • Nieuw voorgeprogrammeerde Zoek mogelijkheden met 4 standen: Patch; Hi Mineral; Hi Trash; Test A;
  • Nieuw: Lithium-Ion Battery pack nu met ingebouwde audio versterker;
  • Nieuw: Stabilisator voor de tune functie om de stabiliteit van de basistoon te verbeteren.
  • Nieuw: Target Volume functionality: versterker voor de zachte (diepe) signalen.
  • Nieuw: en een verbeterde draaghoes voor het batterijpack.

Specificaties:
Motion detector



  • 11 inch Dubbel D schijf
  • Lithium Ion batterij systeem
  • Lengte: minimaal 1100 mm, maximaal 1300 mm
  • Gewicht 2400 gram
  • Steel bestaat uit twee delen
  • Extra leverbaar schijven:15 x 12 Semi-elliptisch Dubbel D, 10x 5 elliptisch dubbel D, 15 x12 Semi elliptisch Monoloop, 8 inch rond Monoloop, 11 inch rond Monoloop, 18 inch rond Monoloop en de 18 inch Dubbel DNeem voor meer informatie of om te bestellen contact op met de Detectorgigant.
meer info